Hoppa till sidans innehåll

Gruppindelning


SKKs träning bedrivs i grupp. Inför varje säsong, och vid behov även under säsongen, görs översyner av vilka träningsgrupper vi ska ha för att använda den istid vi får tillgång till på bästa möjliga sätt. I fokus är hur varje åkare ska kunna utvecklas utifrån ambition, förutsättningar och intresse. I slutet av varje säsong skickar vi ut en fråga till alla fortsättningsåkare och till åkare som klarat teknikmärke 8 i skridskoskolan om önskemål om träning nästa säsong. Svaren är ett viktigt underlag för planeringen av grupper inför kommande säsong. 

Saker som skiljer mellan olika grupper är mängden träning på och utanför isen per vecka, förväntningar på närvaro och deltagande i klubbens läger, förväntningar på föräldrars engagemang och om åkaren vill tävla eller inte. En grundläggande princip i SKK är att månadsavgiften för träningen blir högre ju mer man tränar. Ju mer mot elitsatsning en åkare går desto mer ökar förväntningarna på engagemang från både åkare och föräldrar. 

SKKs tränare spelar en viktig roll för att hitta rätt grupp för varje åkare. Våra tränare samarbetar och hjälper varandra att hitta bra lösningar. Några grupper tränas också av flera tränare, så får fler åkare möjlighet att successivt lära känna alla SKKs tränare och få hjälp med olika delar av sin träning. Flödet mellan olika grupper underlättas och samarbetet ger större möjligheter att sätta ihop grupper där åkarna får det stöd de behöver och kan utvecklas i sin takt. Det finns klubbar som delar in grupper och bestämmer mängden träning efter vilken testnivå som åkarna har. SKK har valt att inte göra så eftersom vi bedömer att det leder till stress och försvårar att väga in andra viktiga faktorer som t.ex. mognad och fokus som behövs för att kunna ta till sig träningen i en viss grupp.  

 SKK skridskoskola

 

 

 

SKK Klubbkläder

 

   

 

PassionIce

   

 

Postadress:
Stockholms KK - Konståkning
Ordf. Mona Lanneskog, Ängbyhöjden 20
16850 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info