Hoppa till sidans innehåll

Från skridskoskola till fortsättningsåkare


 

Har du klarat alla teknikmärken i skridskoskolan och vill fortsätta att utvecklas? Kul! Som åkare i SKKs skridskoskola har du förtur till platser i SKKs fortsättningsgrupper när de blir lediga. Vi startar ibland nya fortsättningsgrupper under pågående säsong, om många åkare från skridskoskolan är redo att gå vidare.  

När fortsättningsgrupper tränar är det normala att grupper använder hela isen för sin träning. Det kan kännas ovant för åkare som kommer från skridskoskolan där varje grupp tränar på varsin del av isen. Nya fortsättningsåkare behöver lära sig och vänja sig vid att vara uppmärksamma på och ta hänsyn till andra åkare för att det ska vara säkert och fungera bra på isen. 

Tider och platser för träningen börjar ofta variera mer när man blir fortsättningsåkare. Eftersom det är brist på istider i Stockholm så tilldelas klubben istider i flera olika ishallar i Stockholm. Istiderna och därmed också träningstiderna varierar också mellan försäsong, huvudsäsong och eftersäsong.  

När man har åkt ett tag i en fortsättningsgrupp är det vanligt att alla åkare i gruppen inte vill samma sak med sin konståkning eller utvecklas i precis samma takt. Fortsättningsgrupperna formas därför ibland om med hänsyn till vilka aktiva åkare klubben för tillfället har och deras utvecklingsnivå och ambitioner. Därför behöver man inte veta exakt vad man vill med sin konståkning redan när man börjar i en fortsättningsgrupp. För oss i SKK är det viktigt att det finns möjlighet att gå olika vägar med sin träning, och att man kan välja under resans gång.  

 SKK skridskoskola

 

 

 

SKK Klubbkläder

 

   

 

PassionIce

   

 

Postadress:
Stockholms KK - Konståkning
Ordf. Mona Lanneskog, Ängbyhöjden 20
16850 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info