Hoppa till sidans innehåll

SKKs fortsättningstränare


Våra tränare samarbetar och har det gemensamma intresset att alla klubbens åkare – både bredd och elit – ska trivas och utvecklas efter förutsättningar och intresse. 

Radek Horak

Radek Horak kommer från Tjeckien, är flerfaldig tjeckisk mästare i konståkning och har tävlat på EM och VM. Radek arbetar i SKK sedan 2011. Radek är huvudtränare för åkare i SKK som satsar mycket på konståkningen och tränare för SKKs elitgrupp. En viktig princip för Radek är att träna på ett sätt som ger åkarna förutsättningar att utvecklas till att bli så bra som de kan bli genom att arbeta långsiktigt, vara noggrann med grundläggande teknik och att växla mellan träning och vila på ett sätt som förebygger skador. Radek har arbetat som assisterande tränare åt den kände tränaren Alexey Mishin i Ryssland och på internationella läger. Han har också Svenska konståkningsförbundets högsta tränarutbildning, steg 4. 

Anita Jacobsson

3 SM guld, 1 NM guld, 14:e plats i EM, 17:e plats i VM, 15:e plats i OS är exempel på Anitas framgångar i nationella och internationella tävlingar. Anita har Idrottslärarutbildning med specialinriktning på konståkning och Svenska konståkningsförbundets högsta instruktörsutbildning. Hon har varit verksam som tränare sedan 1975 och är sedan många år tränare för främst breddgrupper i SKK. Anita är också den tränare som genom att titta på tävlingstester bedömer när åkare har de kunskaper som behövs för att få börja tävla. 

Sanna Holmskär

Sanna har själv varit åkare i SKK från 7 års ålder. Sanna tävlade som aktiv åkare på elitnivå. I SKK har hon varit tränare de senaste sex åren. Sanna har tränarutbildning steg 2A. 

 

Julija Lazdinis

Julija Lazdinis kommer från Ukraina och har arbetat som konståkningstränare i Sverige sedan 2012. Som aktiv konståkare var Julija framgångsrik i paråkning där hon bl a har vunnit JVM och hon har goda placeringar från både EM och VM. Julija har Svenska konståkningsförbundets högsta tränarutbildning, steg 4. Julija är tillbaka i SKK från säsongen 2020/21 och kommer arbeta som ett extra stöd främst i de grupper som satsar mycket på konståkningen. 

 

Agnes Odin

Agnes har tränat konståkning sedan hon var 8 år och började jobba som hjälptränare i SKK när hon var 13 år. Sedan dess har Agnes fastnat för både yrket och sporten och hon älskar att vara i ishallen. Agnes är både skridskoskoletränare och konståkningstränare och har för närvarande en fortsättningsgrupp med åkare som förbereder sig inför tävlingstestet för att bli tävlingsåkare. Agnes tränar också själv aktivt i klubben och hon tävlar i klassen Juniorer B Damer. Agnes har instruktörsutbildning steg 2A.

 

Melissa Khavand

Melissa har instruktörsutbildning steg 2A och har siktet inställt på att vidareutbilda sig ytterligare. Melissa tränar också själv flitigt i klubben och hon har Anita Jacobson som tränare. Melissa tävlar som B-åkare. I SKK tränar Melissa de yngsta barnen i klubben och har även sin egen fortsättningsgrupp som tränar på Basic 1- och Fri 1-tester. Melissa säger: ”Min motivation till att träna hårdare och lära mig mer är mina åkare, att se åkarna utvecklas på grund av mig är det bästa som finns! Jag är driven och älskar mitt jobb!”

 SKK skridskoskola

 

 

 

SKK Klubbkläder

 

   

 

PassionIce

   

 

 

 

 

 

Postadress:
Stockholms KK - Konståkning
Ordf. Mona Lanneskog, Ängbyhöjden 20
16850 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info