Hoppa till sidans innehåll

SKKs fortsättningstränare


Våra tränare samarbetar och har det gemensamma intresset att alla klubbens åkare – både bredd och elit – ska trivas och utvecklas efter förutsättningar och intresse. 

Radek Horak

Radek Horak kommer från Tjeckien, är flerfaldig tjeckisk mästare i konståkning och har tävlat på EM och VM. Radek har arbetat i SKK sedan 2011. Radek är huvudtränare för åkare i SKK som satsar mycket på konståkning och är tränare för SKKs elitgrupp. En viktig princip för Radek är att träna på ett sätt som ger åkarna förutsättningar att utvecklas till att bli så bra som de kan bli genom att arbeta långsiktigt, vara noggrann med grundläggande teknik och att växla mellan träning och vila på ett sätt som förebygger skador. Radek har arbetat som assisterande tränare åt den kände tränaren Alexey Mishin i Ryssland och på internationella läger. Han har också Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning, steg 4. 

 

Julija Lazdinis

Julija Lazdinis kommer från Ukraina och har arbetat som konståkningstränare i Sverige sedan 2012. Julija har tävlat i flera OS, VM, EM, JVM, Grand Prix-finaler, Junior Grand Prix-finaler och Russian Figure Skating Championships. Julija blev juniorvärldsmästare år 1998 och 1999, hon tog EM-silver år 2005 och har flera medaljer från de ryska mästerskapen. Som paråkerska tävlade hon under sitt barndomsefternamn Obertas. Julija har Svenska konståkningsförbundets högsta tränarutbildning, steg 4. 

 

Illya Solomin

Illya Solomin har ingått i svenska landslaget i konståkning i flera år. Illya är flerfaldig svensk juniormästare i konståkning, och Illya är även guldmedaljör i Nordiska juniormästerskapen. Illya har representerat Sverige i EM, Junior-VM och flera internationella ISU-tävlingar som senior och junior. Illya har tidigare varit elev vid Kungliga Svenska Balettskolan. 

 

Margit Tenkanen

Margit Tenkanen är vår omtyckta och mycket duktiga balettränare i klubben. Margit har många års erfarenhet som balettränare och har själv arbetat som balettdansare på många platser i världen i mer än 22 år. Hon är utbildad vid Kungliga Operans Balettskola i Stockholm och hon vidareutbildade sig på en balettakademi i London. Margit tycker det är härligt att få bidra med sin kunskap och att få samarbeta med våra konståkare och vara en del av vårt tränarteam i SKK. Margit säger att det inte enbart är viktigt att träningen känns meningsfull, det är också lika viktigt att det är roligt!

 SKK skridskoskola

 

 

 

SKK Klubbkläder

 

   

 

PassionIce

   

 

Postadress:
Stockholms KK - Konståkning
Ordf. Mona Lanneskog, Ängbyhöjden 20
16850 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info